Philadelphia buns

The weekend is coming closer so it’s not more than right for us to prepare ourselfs for some nice saturday “fika” (swedish term for getting a coffee and something sweet). This time my lovely readers, I will give you a recipe to die for. It’s easy and so deadly good that there won’t be much left for the following days to come. I’ve made this recipe forever it seems like, and that’s just probably because it takes no time at all in comparison to the ordinary buns that I use to make. And of course there may be something about the fact that they really tastes like heaven. Bake it and judge yourself.

sep 18 022

Så var det då dags för ännu en helg och därmed är det hög tid att förbereda lördagsfikat! Detta recept har flukturerat flitigt på nätet och jag har själv bakat dessa sötsaker sedan långt tillbaka, men risken finns att några där ute har missat det, så lika bra att skriva ut den än en gång! Det finns dock en liten hake med philadelphia bullar, och det är att de är syndigt goda! Låter du blicken falla från bullfatet en sekund så är det rensat, jag lovar! Testa själv så får du se.

sep 18 001

25 buns (depending on the size you like)
A little more than 2 cups of milk (5 dl mjölk)
150 g roomtempered butter (150 gram rumsvarmt smör)
50 g yeast (1 pkt jäst)
Barely 1/2 cup of sugar (1 dl strösocker)
1/2 tsp salt (½ tsk salt)
2-3 cups of flour (10-12 dl vetemjöl)

Filling (fyllning)
150 g roomtempered butter (150 gram rumsvart smör)
200 g cream cheese (200 gram philadelphiaost)
1 1/4 cups of icing sugar (3 dl florsocker)
2 tbsp vanilla sugar (2 msk vaniljsocker)

sep 18 004

sep 18 006

Crumble the yeast into a bowl, heat the milk until 37 degrees Celsius and add to the yeast. Stir until dissolved. Add all the other ingredients and blend together to a nice
smooth dough. Put the dough on a oven tray (covered in greaseproof paper) and let it ferment for about 30 minutes. During the time that the dough is fermenting, make the filling – fairly easy – blend all ingredients to the filling in a bowl until you got a smooth texture.

sep 18 007

sep 18 008

Smula jästen i en bunke, hetta upp mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den har löst sig. Tillsätt mjölk, smör, salt och socker och arbeta degen tills den är jämn och smidig. Lägg över degen på en ugnsplåt (täkt med bakplåtspapper) och låt degen jäsa i 30 minuter. Under tiden som degen jäser, fixa fyllningen. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål tills den är jämn.

sep 18 012

sep 18 013

When the dough is ready, mmake small pits in it (evenly done over the whole dough) and fill with the cream cheese blend. Brush the dough with some whipped egg and sprinkle over confectionerssugar. Bake in the middle of the oven for about 15 minutes in 200 degrees Celsius.

När degen har jäst klart gör du små gropar i den (jämnt fördelat över degen) och fyller med philadelphia fyllningen. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

sep 18 021

One thought on “Philadelphia buns

  1. Pingback: The day before Christmas – Dan före doppardan | lelasfood

Leave a word

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s